SALMENKYLÄN  METSÄSTYSSEURA

 
 

Salmenkylässä seuruemuotoinen metsästys on saanut alkunsa 1954, jolloin saatiin ensimmäiset hirviluvat alueelle. Alussa metsästettiin sekä Salmenkylän että Synsiön alueella. 1960-luvun alussa alueet eriytyivät ja hirviä ryhdyttiin metsästämään Salmenkylässä Paavo Nojosen hirviseurueessa. Vuonna 1970 metsästys muuttui Markku Kinnusen hirviseurueen nimiin. Salmenkylän Metsästysseura ry perustettiin vuonna 1982.


Seuran toimintamuotoina ovat metsästys, riistakannan ja ympäristönsuojelu, valistustoiminta, kenneltoiminta, vetouistelu, ampuma- ja kilpaurheilu, pitkälle jalostettu riistanlihan käsittely sekä seuran toimintaan liittyvä yhteisötoiminta.


Vuokrattuja metsästysalueita on noin 4500 hehtaaria. Vuokranantajina ovat yksyiset ja yhteisömaanomistajat. Seuran jäsenmäärä on noin 60 henkeä.


Salmenkylän Metsästysseuralla on oma erämaja, joka on siirretty nykyiselle paikalleen vuonna 1987. Maja on seuran sekä alueella toimivien yhteisöjen käytössä. Majaa vuokrataan aktiivisesti myös yksityisille henkilöille.